Pályázatok
Pályázataink megtekintése!
Ön itt van:
Főoldal
Támogatás

GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00446

A projekt címe: Üzleti folyamatok digitalizálása a Novák és fiai Bt-nél
A szerződött támogatás összege: 16 657 492 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 40%

A projekt tartalmának bemutatása:
Cégünk papír csomagolóanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A fejlesztésünk elsődleges célja cégünk munkafolyamatainak egyszerűsítése, automatizálása valamint digitalizálása volt, amellyel áttekinthetőbbé vált működésünk. Az üzletmenetünk javítása és munkafolyamataink átláthatósága érdekében került bevezetésre az iWise integrált vállalatirányítási rendszer, mely összekapcsolja tevékenységeinket. A hibrid megoldású rendszeren belül 9 modul bevezetése valósult meg, melyek az alábbi területekre fókuszálnak:

A felhőalapú szolgáltatásokat tekintve::

 • CRM
 • Kontrolling
 • Táv- és csoportmunka

A helyben telepített saját szoftvert tekintve:

 • Logisztika
 • Gyártás
 • Munkaügy (HR)
 • Iratkezelés
 • Tudásmenedzsment
 • ERP kiegészítő mobil szolgáltatás

A bevezetett vállalatirányítási rendszer speciálisan vállalkozásunk fő tevékenységeihez lett kialakítva, vagyis egységesen kezelhető a gyártási és értékesítési terület. Az egyes modulok a könnyebb átláthatóságot és a munkafolyamataink leegyszerűsítését és a hatékonyság növelését hivatottak szolgálni. A bevezetett modulok segítik a partnereinkkel való kapcsolattartást; a vevői rendelések kezelését; a készletfigyelést; a gyártási folyamatok monitoringját; a munkavállalóink munkaidő-nyilvántartásának és az egyes feladatkörök vezetését; a szerződések, bizonylatok és egyéb dokumentumok kezelését; a cégünk gazdasági helyzetének elemzését és a hatékony készletgazdálkodást. A rendszer kiépítése a kivitelező feladata, melyet szolgáltatások keretében vettünk igénybe, ami pedig tartalmazza a modulokhoz kapcsolódó adatmigrációt, a testreszabást és a rendszerhez kapcsolódó oktatást.

A projekt keretében hálózati és hardver eszközök beszerzését is megvalósítottuk, melyek a rendszer kiépítését és megfelelő használatát biztosítják. A megvalósítás során eleget teszünk az előírt tájékoztatási kötelezettségeknek (a honlapunkon a projekthez kapcsolódó tájékoztató megjelenítése és „C” típusú tábla készítése) is.

A projekt befejezési dátuma: 2020.07.06.
A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00446


GINOP-2.1.8-17-2017-01023

Projekt összefoglaló

 • A kedvezményezett neve: Novák és Fiai Ipari, Kereskedelmi Betéti Társaság
 • A projekt címe: Gyártási folyamat innovatív fejlesztése a Novák és Fiai Bt-nél
 • A szerződött támogatás összege: 14.805.000 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 50 %
 • A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretein belül 1 db technológiai innovációt eredményező gyártó gépet szerzett be a vállalkozás. A KIKI 1000 NOVA íves flexo nyomdagép alábbi innovatív tulajdonságai biztosítják, hogy jelentős mértékben javuljon a gyártott végtermék minősége, csökken a selejtszám és javul a gyártási folyamat költséghatékonysága. A projekt következtében nőtt a cég versenyképessége, növeli árbevételét és termékei hozzáadott értékét.
 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.16.
 • A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01023

GINOP-4.1.4-19-2020-01707

Projekt összefoglaló

 • A kedvezményezett neve: Novák és Fiai Ipari, Kereskedelmi Betéti Társaság
 • A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Novák és Fiai Bt.-nél
 • A szerződött támogatás összege: 6.628.337,- Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 55.00 %
 • A projekt tartalmának bemutatása: A családi vállalkozás 1990-ben jött létre belföldi magánszemélyek alapításával, melynek főtevékenysége 1721'08 papír csomagolóeszköz gyártása. Az induláskor csak papírtálcák gyártásával foglalkoztak, később azonban folyamatos gyártó gép beszerzésekkel új termékek előállítását is megkezdték annak érdekében, hogy a vevőiknek egy még szélesebb árupalettát kínáljanak. Ennek eredményeképp elkezdték forgalmazni a különböző eldobós műanyag termékeket, habdobozokat, különféle gyűjtő, pizza, süteményes és tortadobozokat, illetve papír csomagolóanyagokat is. Az értékesítés kezdetben Békéscsabán kezdődött, majd elindították a kelet-magyarországi, majd később a dél-dunántúli és észak-dunántúli értékesítést is. Napjainkban már Pécsen és Szombathelyen is van állandó disztibúciójuk. Kedvező áraikkal, a megrendelések házhoz szállításával igyekeznek meglévő és új ügyfeleik teljes körű ellátását biztosítani.

  A Novák és Fiai Bt. megalakulásától kezdve dinamikusan fejlődő és stabil piaci pozíciót megszerző kisvállalkozássá nőtte ki magát. A cég vezetése az árbevétel és a hozzákapcsolódó üzemi termelékenységi szint növekedésének eléréséhez folyamatosan keresi azokat az innovatív beruházási lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a termelési struktúra optimalizálásához, a kapacitásbővítéshez, a költséghatékonyság növeléséhez. A 44,46 kW összes névleges teljesítményű napelemes rendszer fejlesztése az 55%-os mértékű vissza nem térítendő támogatás intenzitására egy 3-4 éves megtérülést tesz lehetővé tekintettel a nettó 12.051.522,- Ft-os bekerülési étékre. Továbbá éves szinten a Novák és Fiai Bt. 51.001kW áramot fogyaszt el működése során, amelynek a beruházással több, mint 95%-a kiválthatóvá válik, azaz a korábbi évek áramfogyasztási mértékénél kevesebb, mint 5%-a fog a jövőben operatív költségként keletkezni, ami azért nagyon fontos, mert az elmúlt években jelentősen emelkedtek a szabadpiaci árak a villamos energia beszerzésének tekintetében.

  A napelemes rendszer, mint megújuló energiaforrás felhasználására irányuló beszerzésnek és telepítésnek a célja, hogy a Novák és Fiai Bt. rezsiköltségekhez kötődő terheit enyhítse, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését. A beruházás hiánypótló, a korábbiakban még nem történt megújuló energiaforrás telepítése.
 • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.01.15
 • A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01707